Se tot (re)vorbeste despre taxa radio-tv.
Si asta e bine. Pentru ca nu se infunda in sacul uitarii, aflat in umbra scandalurilor politice de la Victoriei si Cotroceni.
Discutam deunazi cu cineva despre aceasta taxa.
Cu bune si cu rele, ea nu-si are rostul.
Si cum interlocutorul meu este (si recunoaste) un comunist convins (probabil il imita pe Cristoiu, pentru ca-l aduleaza) i-am explicat destul de virulent si in cuvinte putine si concise. Asa discutam noi. Ambii, lucratori in presa.
Si zic asa: nu vreau sa platesc o taxa necontrolabila. Nu platesc un consum pe volum de programe, cum ar fi normal. Adica pachet. Platesc o taxa fara nici o justificare exacta. La cablu platesc x programe + codatele. Stiu ce platesc, aleg si vizionez. Nu platesc nu vizionez. Simplu. Ori eu nu pot plati x canale TVR care supravietuiesc din taxa asta (unele) si care fac acea cultura populara de care are omul nevoie.
Sincer, daca vreau cultura ma orientez oricand pe alte canale, pe internet, pe satelit, etc. Pentru ca foamea din TVR face imposibila achizitionarea unor programe cu adevarat “de vazut”. Dar , revin. In TVR nu e foame. Pentru ca platim taxa asta. Dar este pentru salarii. Deci pe post e foame.
Continuam.
Nu ma obliga statule, fa-mi oferte generoase. Incearca sa copiezi privatul. Daca tot vrei sa dai programe care prind bine la privati.
Nu platesc pentru ca vad un meci la 3 luni. NU! Meciul ala il pot vedea daca-l achizitioneaza o televiziune particulara. Pe ei ii platesc. Pentru ca muncesc. Nu-i da statul meciurile in brate. Ce daca sunt ale nationalei? Toata tara prinde si Antena1 si etc… Deci poate fi difuzat meciul si pe alte canale care au acoperire nationala.
Statule, de ce-i dai subventii TVR-ului? Nu-i dam taxe? La ce mai foloseste subventiile?
Pai sa cantarim cu acelasi cantar pentru toti , atunci. Sa dam subventii si privatilor. Ca deja ii pui in avantaj pe “statali”.
Si colac peste pupaza… reclama cat cuprinde , la TVR. Si pe bani grei la difuzare, ca e “televiziune cu acoperire nationala”. Pai fratilor, pe o parte va plangeti ca sunteti saraci, pe ailalta bagati adanc mana in 3 buzunare ale aceleiasi persoane.
Si intrand putin in bucataria TVR-ului, declar deschis ca sunt multi aceia care o duc bine. Au salarii conforme cu cele treisurse de venit si muncesc conform povestilor lui Pacala.
Pai aici se duc banii. Tehnica s-a luat pe niste licitatii numai de ei stiute , oamenii s-au angajat pe niste donatii corespunzatoare, conform unei surse.
Deci e un fel de rai al muncii fara de activitate.
Avea dreptate nenea de dinaintea lui Sassu. Nu se produce nimic. Iar mizilicurile care se produc sunt de calitatea oTV-ului  sau chiar mai jos, cu toata dotarea exceptionala.
Degeaba sunt 2-3 acolo care vor sa munceasca, daca n-au cu cine.
Revenind la hotia de a-mi sustrage banii ascunsi intr-o factura de energie electrica, ma intorc cu spatele catre stat si-i arat cum refuz sa platesc taxa asta. Ori angajez un supraveghetor din partea lor care sa monitorizeze faptul ca nu ascult/vad RTV Romana si care va fi platit dupa proces de catre ei, pentru ca eu pot dovedi ca nu ascult/vad, pe cand ei nu, reversul.
Ori plec din tara, ca sa nu raman eu sa sting lumina. Ca’s mic si nu ajung la intrerupator.